top of page
  • Claros Caravan

Karavan Seyahati Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme tarihi: 10 May 2021

Evet hayalinizi gerçekleştirmek için tatil programınızı netleştirdiniz ve karavanınızı kiraladınız. Peki bundan sonra nasıl bir yol izlemek gerekiyor.

Karavan tatilinin en güzel yani özgür bir şekilde kendi rotanızı istediğiniz gibi çizebilmektir.

Rota belirlemeden önce yapmanız gereken ilk şey bütçenize karar vermek. Rotanızı belirlerken hava şartlarını ve yol koşullarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Öncelikle görmek istediğiniz yerleri belirleyip, çevresinde bulunan karavan kamplarıyla ilgili bilgi toplayın. İşinizi şansa bırakmayın.


Unutmayın her kamp tesisine karavanla girmek mümkün olmayabilir.

Bunun için kamp rehberi sayfalarımızı da inceleyebilirsiniz.

Gitmeden önce ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz imkanlar var mı diye kamp tesislerini arayıp ayrıca bilgi alabilirsiniz. Bazı kamp alanlarında market, restaurant ve çamaşır odaları bile varken, bazıları tamamen temel ihtiyaç karşılamaya yetmektedir. Bu nedenle önceden hazırlıklı olmakta fayda var.

Aynı zamanda konaklayacağınız yeri önceden belirlemek size yolculuk boyunca büyük kolaylık sağlayacaktır.

Ama yine de unutmayın ki, karavanla özgür bir tatil sizi bekliyor. O yüzden yeni yerler keşfetme lüksünüzü de bu arada kaçırmayın.


İhtiyaç Listesi

Nereye gideceğinize karar verdiniz ve gideceğiniz yerle ilgili imkanları öğrendiyseniz şimdi ihtiyaçlarınızı belirleme zamanı.

Elinizde ihtiyaçlarınızla ilgili bir listeniz olursa işiniz daha kolay olacaktır.

Yanınızda bir acil durum kiti bulundurmanız iyi olur. Herhangi bir hastalık ve yaralanma olması halinde yanınızda bant, baticon ve kullandığınız ilaçlarla ilgili bir çanta hazırlamakta fayda var.

Araç içerisinde tüm mutfak ekipmanları bulunmaktadır. Sizin yanınıza erzak, çay, kahve ve kolay yapabileceğiniz birkaç malzeme almanız yeterli olacaktır.

Yine de ihtiyaçlarınıza göre kişisel kullanımınız için kendi tabak ve bardaklarınızı da getirebilirsiniz.

(araç içinde bulunanlarla ilgili karavanımız sayfasını inceleyiniz)

Aynı zamanda temizlik malzemeleri de bulundurulmaktadır. Ancak kendi kişisel bakım malzemelerinizi yanınızda getirmelisiniz. Şampuan, el havlusu ve plaj havlularınızı yanınıza almayı unutmayın.


Pandemi dolayısıyla yataklarda çarşaf, yastık kılıfı ve pike bulundurulmamaktadır.

Bu süreçte aracımızı kiralıyorsanız kendi kişisel kullanımınız için yanınıza kendi çarşaflarınızı almanız gerekmektedir.


Elektrik ve Su

Tatiliniz boyunca, öncelikle ihtiyacınız olan iki şey elektrik ve su olacaktır.

Eğer bir tesiste konaklamayacaksanız güneş panellerimiz sayesinde elektrik problemi yaşamayacaksınızdır. Araçta buzdolabı, araç içindeki tüm prizleri ve televizyonun elektriğini karşılayacak 200 amp jel akülerimiz mevcut. Ancak yine de elektriği tasarruflu kullanmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Eğer bir tesiste konaklayacaksanız zaten 220 voltluk enerjiyi tesislerdeki elektrik panolarından alıyorsunuz.

Aracımızda aynı zamanda 190 lt temiz su ve 80 lt atık su tankımız bulunmakta. Su deposunun tamamı dolu olduğunda yaklaşık 2-3 günlük ihtiyacınızı karşılayacaktır. Atık deposundaki su bir düğme ile boşaltılır. Çevre temizliğini korumak için bu işlemi mazgallara boşaltarak yapmanızı tavsiye ederiz. Bu arada su deposunu doldurmak için araç içerisinde hortum bulunmaktadır.

Tuvalet kasetli olduğundan onun atık deposu ayrıdır. Ve atık boşaltma yeri de başkadır. Kaset dolduğunda yeşil olan düğme kırmızı olur ve kasetini dışarıdan çıkartıp boşaltmanız gerekiyor. Bu arada kaset atık ile doluyken seyahat etmemeniz önerilir. Bu konularla ilgili sizlere kiralama sırasında ayrıca detaylı bilgi verilmektedir.


Sorularınız için bizi arayabilir, aklınıza takılan konularda her zaman destek alabilirsiniz.




205 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page