top of page
  • Claros Caravan

Kuşadası Gezi Rehberi

Güncelleme tarihi: 14 Tem 2020


Kuşadası Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Adanın yer aldığı körfez, eski çağlardan beri pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Kuşadası Milli Parkı

Muhteşem doğasına ve koylarına hayran kalacağınız milli park, nesli tükenmeye yüz tutmuş bitki ve hayvan türlerinin de yaşadığı bir bölgedir. Dilek Yarımadası Milli Park olarak bilinen alanda yaklaşık 209 kuş türü görüşmektedir. 

Milli Park'ın kuzeyinde yer alan Güzelçamlı Köyü, tarih öncesi yüzyıllarca İyonya'nın Panionion konfederasyonunun toplantı yeri olarak kullanılmıştır.

Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi

EfeAslında İzmir'in Selçuk ilçesi sınırları içerisinde kalsa da Kuşadası'na olan yakınlığı nedeniyle Efes Antik Kenti'ni ve Meryem Ana Evini ziyaret etmeden dönmemenizi tavsiye ederiz. 

Antik Kent MÖ 6000 yılında kurulmuştur ve bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. 

Meryem Ana Evi, Bülbüldağı'nda bulunan mabet alanıdır. Efes Antik kentinin üst kapısının yanından yürümeye devam edilerek ulaşılan Meryem Ana ören yerinde, küçük bir Bizans kilisesi de yer almaktadır. 

Şirince

yemyeşil zeytinlikler ve şarapçılığı ile de bilinen Şirince eski bir Rum köyüdür. Taş döşeli şirin sokaklarında gezdikten sonra küçük kafelerinde soluklanmak isteyeceğinize eminiz. Gitmişken Ali Nesin'in Matematik Köyü'ne uğramayı da unutmayın.

Güvercinada

Kuşadası simgelerinden biri olan Güvercinada Kalesi, Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmıştır. Adayı tamamen çevreleyen 3 mt yüksekliğindeki surlar ise İlyas Ağa tarafından inşa ettirilmiştir. 

32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page