top of page
  • Claros Caravan

Bozcaada Gezi Rehberi

Güncelleme tarihi: 13 Eki 2020


Bozcaada Kalesi

Feribotla Bozcaadaya yaklaşırken dikkatinizi geçen ilk yapılardan biridir Bozcaada Kalesi. 

Fenikeliler, Cenevizler ve Venedikliler tarafından kullanılan kale bugünkü görünümüne Fatih Sultan Mehmet döneminde var olan kalıntılar üzerine tekrar inşa edilerek kavuşmuş.

Bozcaada Rum Mahallesi

Bozcaada merkezi Türk mahallesi ve Rum mahallesi olarak ikiye ayrılmıştır. Rum mahallesinin güzel ama begonvillerle renklenmiş sokaklarında gezmenizi tavsiye ederiz. Arnavut kaldırımları ve güzel kokan çiçekleriyle kendinizi bir tablonun içerisinde bulacaksınız. Fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi seviyorsanız bu sokaklardan hiç çıkmak istemeyeceksiniz. Ayrıca şirin küçük restaurantlarda taze deniz ürünleri yiyebilir ve gecesinin de her anlamda rengarenk olduğunu deneyimleyebilirsiniz. 

Bozcaada’nın güzel sokaklarında da gezmek isterseniz Rum Mahallesi doğru bir tercih olacaktır.

Bozcaada Müzesi

Bozcaada Müzesi, Bozcaadayı yakından tanımanız için olanak sağlıyor. Eğer Bozcaada'ya gelme amacınız sadece kamp yapmak değil biraz da kültürel bir gezi yapmaksa mutlaka uğramalısınız.

Bozcaada Şarap Fabrikaları

Bozcaada şarapçılığı ile yıllardır bilinmektedir. Eğer şarap yapımına karşı bir merakınız var ise merkezde bulunan 3 eski şarap üretisinden en azından birini mutlaka ziyaret etmeli ve fabrikalarını gezmelisiniz. 

Bozcaada Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri

Bozcaada'ya uğrayıp gün batımını izlemeden dönmemelisiniz tabiiki. Genelde kalabalık olduğunu düşünürsek gün batımını izleyeceğiniz gün planınızı daha erken saatlerde Polente fenerinde olacak şekilde ayarlamanızı tavsiye ederiz. Karavan ile giderseniz bize de bir fotoğraf çekip göndermeyi unutmayın olur mu?

Bozcaada Ayazma Manastırı

Kutsal su anlamına gelen ayazma, Bozcaada'nın güney kısmında yer alıyor. Rum Ortodoks cemaatine ait olan Bozcaada Ayazma Manastırında bir çeşme, yaşlı çınar ağaçları, küçük bir manastır yer alıyor. Rum azize Aya Paraskevi adına yapılmış bu manastırın alt kısmında ziyaretçilerin mum yakıp, dilek dilediği bir mağara bulunuyor. Aynı zamanda bir rivayete göre buradaki çeşmeden bir kez su içenin artık adalı olacağı söyleniyor. Bizden söylemesi..

Bozcaada Meryem Ana Kilisesi

Bozcaada’da Rum mahallesinin tam ortasında yer alır, Rum Ortodoks kilisesi olarak adada açık olan tek kilisedir bir diğer adı da Kimisis Teodoku'dur.  Avlusundaki 4 katlı çan ve saat kulesi zamanın aşındırmasıyla 1980’li yıllarda sökülerek demir bir kafes içine alınmıştır. Eğer kilisesiyi merak ettiyseniz Pazar gününü seçmelisiniz sadece o gün ziyarete açık.

Bu arada yıllar önce kilise çanına tırmanan bazı gençler olmuş.. Yo yoo biz onları tanımıyoruz. Neyse sizin de aklınıza böyle bir çılgınlık gelirse yapmayın, bir anda mahalleden amcalar etrafınızı sarabilir(miş) yani biz öyle duyduk :)


Bozcaada Plajları

Gelelim Bozcaada'nın plajlarına.. 

Soğuk suyu seviyorsanız ve denizin tadını çıkarmak istiyorsanız Bozcaada plajları tam size göre..

  • Akvaryum Koyu

  • Ayazma Plajı

  • Beylik Koyu

  • Çayır Koyu

  • Tuzburnu Koyu

  • Sulubahçe Plajı

  • Tekirbahçe Koyu

Bizim bu plajlar arasındaki favorimiz Ayazma tabiiki. Hepsine uğrama şansınız olmayabilir belki ama Akvaryum Koyu'nu görmenizi çok isteriz.


Son olarak bir küçük tavsiye de daha bulunmak isteriz. Eğer izlemediyseniz gitmeden "Bir Küçük Eylül Meselesi" filmini mutlaka izleyin. Eğer daha önce izlediyseniz de döndüğünüzde açıp tekrar izlemek isteyebilirsiniz. 


74 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page